dilluns, 19 d’abril del 2010

Cirerers en flor


Ha tornat a Torrelles un dels espectacles més bonics de l´any: els cirerers en flor. Aquí en aquest país ningú en fa cas ni cabàs, però insisteixo, és realment fascinant. Deixa la boca oberta. La flor és d´un blanc immaculat, pur i perfecte. És com si el tros es vestís de núvia.

Vistos des de dalt, semblen camps nevats. Sota el cirerer, es veu un sostre fràgil i delicat de tremoroses fulles blanques, que es desprenen a la primera bufada. I és que si bufa el vent, l´escena pren un dramatisme pres i contingut. Milers de fulles blanques formen un inmens llençol que balla portat per l´aire.

Al Japó els té enstusiasmats. D´aquest espectacle en diuen “sakura” i és un esdeveniment d´interés nacional. Ells organitzen el que anomenen “hanami”, que són trobades multitudinàries sota els àrbres per observar les onades de flors de cirer deixar-se acariciar per la brisa.

Doncs a Torrelles de Llobregat, la floració ha començat aquesta Setmana Santa i s´ha mantingut ben be deu dies. Sota els cirerers no s´hi ha vist ningú, tot un luxe si es compara amb les aglomeracions que es produeixen a d´altres parts del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada