dimarts, 9 de juny del 2009

Truita de carbassó


És el que he cuinat amb el primer que ha donat el meu hort, que ha estat un carbassó. Si n´haguessin estat més, hagués fet una crema, però amb un de sol, ves, m´he conformat amb una truita, que no està gens malament.

La resta, tot va creixent. Els cogombres comencen a allargar-se; els tomàquets, a engreixar-se; les mongeteres, s´enfilen; les albergínies i les pebroteres, treuen flor; les meloneres, escampen per terra les tendres branques com tentacles; i les cebes, aixequen mandroses els cinc braços com qui es treu el son. Tot en solfa.

També em aconseguit salvar els enciams dels becs insaciables d´aquests ocells de paladar delicat. Ha estat gràcies a l´enginy de l´avi, que està fet tot un McGiver. Amb unes canyes i unes caixes, ha solucionat el tema. Ha aconseguit cobrir els enciams de manera que els ocells, per més que estirin el cap, no arribin a les fulles, i que segueixin rebent la llum del sol. Un artista. També he fet la primera amanida. Són enciams petits, perquè clar, ja vem tenir convidats, però cruixents, frescos i saborosos com els que més.

M´agrada observar com tot viu, es mou, es transforma. Com aquelles tijes tremoroses que vem plantar fa encara no dos meses són ara plantetes fermes, dretes i decidides; com obren fulles d´un pam, com pinten l´hort amb floretes de colors; i com em regalen ja generoses aquestes exquisiteses. En el meu hort, hi tinc la vida.

4 comentaris:

  1. Bon dia des de la Plana,
    Ets la meva pagesa en projecte preferida! M'encanta la teva iniciativa Silvia i francament escrius molt bé, ho tenies ben amagat!
    Petons

    ResponElimina
  2. T´has guanyat un cistell ple de carbassons!!

    ResponElimina
  3. per a mi són carabassetes, encara que siguen grans...
    m'agrada el blog, li he donat un colp d'ull ràpid.
    quan tinga temps llegiré el dels transgènics, tema ben interessant.

    ResponElimina
  4. Ui! On és que es diu carabassetes?

    ResponElimina